KLIMAATBESTENDIG LINGEWAARD

Een klimaatbestendig Lingewaard

Het klimaat verandert. Het wordt steeds warmer, regenbuien zijn heftiger en het is vaker erg droog. De gevolgen daarvan merken we ook nu al in Lingewaard.

De gemeente Lingewaard heeft daarom een plan gemaakt. Met dit plan willen we de gemeente anders gaan inrichten. Hierdoor kunnen we beter omgaan met alle veranderingen. Maar de gemeente kan dit niet alleen. We vragen alle inwoners en bedrijven om mee te doen. Zo zorgen we samen voor een klimaatbestendig Lingewaard. Doet u ook mee?

Vergroen uw tuin of omgeving

Dit kan door zo veel mogelijk tegels en straatstenen te verwijderen en plaatst te maken voor groen. Hierdoor kan regenwater weer de grond in stromen. Zo voorkomen we dat de grond uitdroogt en dat er wateroverlast ontstaat als het heel hard regent. En bomen en struiken zorgen er juist voor dat je tuin (en je huis!) koeler blijft in de zomer. Want stenen warmen op en houden de hitte lang vast. Een groene tuin is dus goed voor het opnemen van regenwater, het is een gratis airco én een mooie plek voor vogels en vlinders. Eigenlijk heeft een groene tuin of straat vooral veel voordelen.

We helpen u met het vergroenen

Dat klinkt mooi een groene tuin of straat. Maar hoe doet u dat? We helpen u graag:

–          we halen uw tegels gratis op (Tegeltaxi);

–          u kunt een gratis tuinadvies opvragen;

–          het waterschap heeft een subsidieregeling.

Voor meer informatie is er een website

Er is een website over hoe we de gemeente Lingewaard klimaatbestendig willen houden. Op deze website kunt u zich aanmelden voor de Tegeltaxi, een gratis tuinadvies en meer lezen over de subsidie van het waterschap.

Ook vindt u hier veel informatie over funderingsschade door droogte. Door extreme droogte kan een gebouw scheefzakken en ontstaan er scheuren. Is dat ook bij u het geval? Meld dit dan bij de gemeente. U kunt zich ook aanmelden bij het Platform Funderingsschade.

Zo komt u op de website: Home | klimaatbestendig (lingewaard.nl)

Meld je aan

En blijf op de hoogte over de wijk